Januarichallenge sammanfattning

Hur fort går inte tiden? Vart tog januari vägen liksom? Är det redan dags att göra en sammanfattning över min januarichallenge? Challengen som gick ut på att jag skulle träna styrka flera gånger i veckan. Två gånger i veckan var målet. Hur har det då gått?

sammanfattning januarichallenge

Riktigt super faktiskt. Jag har tränat styrka två gånger per vecka, under flera veckor till och med tre gånger. Jag har blandat tyngre styrketräning med pulsövningar och lättare kroppsviktsövningar. Ibland med hantlar, ibland med skivstång och någon enstaka gång med miniband.

Jag kan nästan inte fatta att jag har tränat så mycket styrka. Det har inte ens varit jobbigt, utan mest kul. Ibland har jag haft träningsvärk från helvetet dagen efter, men jag har tränat vidare ändå. Gjort mina pass och fortsatt kämpa. Ökat på vikterna på skivstången och kunnat göra mer. Fler repetitioner och fler varv. Hittat tekniken och rätt muskelgrupper.

Jag är glad över att vara igång ordentligt med styrketräningen igen. Det känns som om jag har blivit starkare. Eftersom vädret fortfarande är som det är, tror jag att jag kommer att fortsätta på samma sätt i februari. Fokusera mer på styrketräning och springa när det är fint väder. Även om jag nu gör en sammanfattning och ett avslut på min januarichallenge, betyder det inte att jag är ”klar” nu. Jag måste ju fortfarande hålla i det. En månad med fokus på styrketräning räcker inte långt. Nu är jag igång, nu är det bara att fortsätta.

Trots mycket styrketräning i januari har jag ändå sprungit nästan 55 kilometer. Det är jag nöjd med för det har inte varit en prioritet. Det är nästan mer löpning än jag trodde att det skulle bli.

Hur var din januari?

3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *