Tidsmål inför Tallinn

Jag har länge haft ett tidsmål inför Tallinn, men jag har inte skrivit ut det här på bloggen. Jag har följt ett träningsprogram som är för en viss tid. Intervallerna ska springas i ett visst tempo och så vidare. Som vanligt har jag delat upp mina mål i guld, silver och brons. Och med en bonus, diamant. Den tycker jag om.

tidsmål inför maraton

Tidsmål inför Tallinn

Brons
Målgång. Ett maraton är jättelångt och mycket kan hända längs vägen. Magkrasch, tunga ben, trött huvud, dålig dag. Även om jag känner mig förberedd och har gjort mina pass, tvivlar jag alltid. Jag är nöjd om jag kommer i mål. Det är ändå för tusan ett maraton.

Silver
Det här känns mest realistiskt. Under 5:15. När jag anmälde mig skulle man ange ungefärlig sluttid för att veta sin startgrupp. Jag tror jag skrev 5:10 eller 5:15. Det här borde jag fixa. Det betyder snittfart på 7:30 ungefär, vilket är vad jag sprungit mina långpass i.

Guld
Personbästa eller under 5 timmar, vilket i princip är samma sak. Mitt personbästa är 4:59:56. Det är det här träningsprogrammet jag följt. Jag trodde aldrig jag skulle klara av under fem timmar förra gången, men jag flög fram mot slutet. Nu känner jag mig ändå mer tränad om jag ser till grunden och mängden. Kanske jag får till ett panglopp igen?

Diamant
Får jag till ett superduper panglopp är målet under 4:50, ner mot 4:45. Kan jag hålla snittfart på 6:50, ger det en sluttid på 4:48. Det känns ändå inte omöjligt. När jag sprang mitt bästa långpass på sommaren, kunde jag öka mot slutet. Trots att jag redan sprungit över 20 kilometer, gick de sista kilometerna i under 7:00 tempo. Nu har jag ju dessutom köpt nya hörlurar som ska peppa mig i slutet av loppet.

2

2 tankar kring ”Tidsmål inför Tallinn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *