Sista sista passet gjort

Nu är det sista sista passet gjort. Nästa gång jag springer är på söndagen när jag står på startlinjen till Tallinn maraton. Eller okej, jag borde väl värma upp innan också, men på söndagen i alla fall. Nu är träningsprogrammet gjort, alla passa sprungna och nu är det bara maraton kvar. Grande finale. Det jag tränat för hela året. Ibland mer, ibland mindre, men fokus har alltid varit Tallinn maraton i september.

Det känns nästan konstigt att det är över nu. Eller det är ju inte över, än, jag ska ännu springa själva loppet, men träningsprogrammet är nu gjort. Jag har sprungit alla pass, alla intervaller, alla långpass. Alla distansrundor, alla mysrundor, morgonjoggar på stranden, på spånbanan. Längs med Skärgårdsvägen, runt i Pargas. Som jag har sprungit den här sommaren.

sista sista passet

Hur kändes då sista sista passet inför maraton? Bra. Som jag vill att det ska kännas med några dagar kvar. Pigg kropp, pigga ben, inget som störde. Jag har inte ännu heller bestämt mig för vad jag ska ha för kläder på loppet. Idag hade jag knälånga tights och långärmad tröja, det var nästan för varmt. Men idag sprang jag efter jobbet vid halv fem i solsken. Jag tror inte att det kommer att vara lika varmt klockan nio på morgonen. Jag tror att jag är tvungen att bestämma mig på loppdagen. Se hur det känns och vad det lovas för väder.

Nu ska jag äta, ladda mentalt, ladda pulsklockan, packa och lacka naglar. Jobba lite imorgon ännu, innan vi på lördagen reser till Tallinn.

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *