På jakt efter nya skor igen

Det känns som om jag alltid är på jakt efter nya skor. Jag behöver alltid ett par till. Den här gången behöver jag faktiskt nya skor. Mängdskor. För jag slängde bort mina kära Niken (som jag var helt säker på att jag bloggat om, men det var mitt under coronavåren 2020 som jag köpte dem, så hade väl annat att tänka på). De hade några år på nacken och var väldigt slitna. Nästan hål på framsidan och inte mycket kvar av yttersulan, bottnet.

new balance 1500 V6

Så, vad ska jag köpa för nya skor?

Det är alltid samma problem när jag ska köpa nya skor. Det finns ju miljoner av skor. Olika märken och modeller, men tyvärr inte många att prova i butik. Finns det ingen butik specialiserad på löparskor i Finland, som Löplabbet eller Runner’s store i Sverige? Det finns bara Stadium, XXL och Intersport tycker jag. De har inte speciellt stort utbud och säljer typ bara Asics, Nike och Adidas. De vanliga märkena.

Jag brukar köpa skor på nätet, för det är oftast betydligt billigare och finns mycket fler att välja bland. Men jag skulle ju vilja ha hjälp och testa olika skor. Kanske till och med testspringa på löpband. Inte bara beställa hem på måfå och hoppas det passar.

adidas

Just nu är jag på jakt efter mängdskor för asfaltslöpning. Mina kommande maratonskor. Jag har snabbskor för intervaller, jag har trailskor och dubbskor och jag har två par mängdskor. Fast mitt ena par sprang jag redan mitt förra maraton i och de kommer inte att hålla för både träningen dit och själva loppet. De är redan nu slitna. Det andra paret mängdskor, tja… Vi är inte riktigt kompisar ännu. De är okej, men inte helt hundra. Så går det sedan när man köper på nätet. (Har visst inte bloggat om dem heller 🙂 ) Som det känns just nu, kommer jag inte att springa maraton i dem. De funkar som träningssko, men de är inte mina favoriter.

på jakt efter nya skor

Nu gäller det att googla fram ett par jag vill ha. Läsa recensioner och jämföra. Eller göra som när jag köpte min pulsklocka. Ta första bästa par, klick klick klick, tre minuter senare. Beställt.

4

4 tankar kring ”På jakt efter nya skor igen

 1. Petra

  Jag har ett par BROOKS GHOST 14 som jag köpte i juli förra året , sen ett par andra par BROOKS som jag inte har exakt koll med namnet på 5 nåt…och så är se lime gröna och dessutom herrmodell😀men det gör inget Bekväma och passar mig det är huvudsaken

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag har aldrig haft brooks skor, jag tycker inte att de passar min fot. Men kanske jag borde testa en nyare modell. Det finns ju så mycket skor att välja bland 🙂

   Svara
 2. Frido

  Har hittills kört på Asics eftersom jag hittat en storlek som passar mig oavsett modell. Fast nog är det svårt med skor. Och speciellt till er som springer långt.

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Asics har jag också haft många skor av. De är helt okej, men jag tycker kanske att de är lite… tråkiga. Inte för att det egentligen borde spela någon roll, men ibland är också utseendet viktigt 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *