Chili con mifu

Med tanke på mitt nyårslöfte om att inte alltid välja köttalternativet utan äta mer vegetariskt, så lagade vi igår chiligryta med mifu. Mifu är en produkt tillverkad av valio, av mjölk då alltså, och är ett bra alternativ till kött eller kyckling. Det påminner om grynost (keso), men går att steka och finns som naturell eller smaksatt. Det var första gången jag testade att använda mifu och jag kommer nog att använda mig av det igen.

2017-01-01-17-34-34

Jag använde mig av detta recept till grytan, jag skriver ut det här också, eftersom receptet är på finska.

Du behöver för 6-8 portioner:
2 st lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 burkar mifu mexikansk peppar
1 msk smör/olja
2 tsk paprikapulver
½ tsk chilipulver (jag använde mer)
1 tsk spiskummin
1 burk vita bönor i tomatsås
1 burk kidneybönor
1 burk krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk socker
2 dl vatten
100 g majs (jag hade mer)
persilja eller koriander

2017-01-01-17-33-27

Skär löken och paprikan i strimlor och finhacka vitlöken.

Stek mifun lätt i en stor kastrull tills de fått lite färg. Rör sparsamt. Häll upp på ett fat och ställ åt sidan så länge.

Tillsätt smör eller olja i kastrullen och blanda i kryddorna. Låt ta smak i några minuter. Lägg i löken och paprikan och stek lätt. Blanda i avrunna kidneybönor, tomatkrosset, bönor i tomatsås, buljongtärning, socker och vatten. Låt koka utan lock i ca 10 minuter.

Tillsätt den stekta mifun och majsen. Låt småkoka i ytterligare 5 minuter.

Strö till sist över hackad persilja eller koriander.

chili con mifu

Vi åt chiligrytan med creme fraiche, riven ost, nachos, avocado och sallad. Hur gott som helst, jag saknade inte alls köttet.

2017-01-01-18-27-34

Vill du ha ett till recept med Mifu, kolla då in detta

1

1 tanke kring ”Chili con mifu

  1. Pingback: Mifu bloggen? | hopihopi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *