Träningsplaner vecka 23

Ny vecka igen och dags att skriva ut veckans träningsplaner. Den här veckan är en kort jobbvecka för mig. Jag börjar nämligen semester på torsdagen. Det betyder mer tid för träning och att inte behöva stressa för att få till passen innan eller efter jobbet. Min träning flyter på bra för tillfället och jag hoppas att den goda formen håller i sig.

Träningsplaner vecka 23:

Måndag: yoga
Tisdag: löpning, distanspass
Onsdag: styrketräning
Torsdag: vila
Fredag: löpning, långpass
Lördag: vila
Söndag: löpning, intervaller

vecka 23

Jag hade först tänkt springa ett vanligt distanspass idag och vilat/yogat imorgon, men av två olika orsaker blir det inte så. Den ena orsaken är att jag kommer att ha bilen imorgon och kan därför vara snabbare hemma än om jag tagit bussen efter jobbet. Det i sin tur betyder att jag har mer tid på mig att springa distanspass efter jobbet. Jag jobbar nämligen samma tid både idag och imorgon. Den andra orsaken är att jag under natten till idag vakande med världens kramp i vaden. Min kropp fick tydligen en chock av att maxa fem kilometer igår i mina lättaste skor. Vaden känns fortfarande av och jag vill inte överanstränga den. Därför blir det ett lugnt yogapass idag i hopp om stretcha ut den.

På fredagen planerar jag att springa mitt långpass. Jag vill springa över 22 kilometer. Jag vill försöka öka mina långpass med ett par kilometer per vecka. Förra veckan blev det 21,5 kilometer och nu vill jag öka igen. Jag har tiden att springa långt och vädret borde inte vara ett problem. Det har lovats kallare väder och det passar bättre för löpning. Söndagens planerade intervaller är inte bestämda ännu. Jag går på feeling på basen av långpasset och dagsform.

Styrketräningen blir liknande som förra veckan. Mycket fokus på övningar som är bra för löpare. Utfall, knäböj, höftlyft, planka, sidoplanka… Stärka upp mina svaga punkter och jobba på att få kontakt med rätt muskler. Tänka mer funktion än rå styrka.

Vad tränar du i veckan?

 

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *