Träningen under juni blev hyfsad, på gränsen till bra. Sett till mängden träning. I mitten av juni sprang jag halvmaraton i Forssa, ett lopp som jag länge tvekade inför. Skulle jag springa eller inte. Loppet gjorde att det blev mindre träning än det skulle ha blivit utan lopp. Inför loppet trappade jag ner på träningen, och efter loppet blev det en lugnare vecka. Dessutom var jag på resa, och det påverkar också alltid träningen. Så summa summarum, träningen under juni. Okej.

Efter Forssa halvmaraton var jag besviken, men nu i efterhand kan jag se att jag gjorde en bra prestation. Vädret påverkade formen, och jag sprang ändå på min ”normala nivå”. Jag är i bättre form än tidigare och värmen påverkar mig. År 2016 när jag sprang Paavo Nurmi halvmaraton i gassande sol, sprang jag på långsammare tid och betydligt tröttare känsla i mål. Nu kändes det ändå lätt (ish) och tiden var snabbare. Något har ju hänt med löpformen på några år, fastän det kanske är svårt att se själv. Speciellt just efter ett lopp.

träningen juni

Juni blev en månad med blandad träning. Intervaller, ett lopp, lite yoga, ett längre cykelpass och en massa kvällspromenader som jag inte loggat i träningsdagboken. Något som det däremot inte blev mycket av är styrketräningen. Två ynka styrkepass på en hel månad. Äsch, ett styrkepass var det visst bara. Det ska det bli ändring på under juli. Nu ska jag inte slarva med styrketräningen. Träningsvärken var nämligen brutal efter förra veckans styrketräning. Den satt i under många dagar. Precis hela kroppen gjorde ont.

Löpning: 72,3 km, åtta pass
Cykel: 30,4 km, ett pass
Yoga: fyra pass
Styrka: ett pass

Hur gick din träning under juni?

 

0