Sammanfattning juli, cykelmål och planer

Juli månad kom och for och det är igen dags att skriva en sammanfattning av juli. Hur har träningen gått, hur går det med mitt cykelmål och vad är planen för augusti. Vi börjar med träningen.

Överlag har träningen gått riktigt bra. Jag har tränat varierat, det har blivit en blandning av löpning, cykel, styrka och lite yoga. Plus vardagsmotion i form av kvällspromenader. Jag har simmat, nå okej, jag har plaskat i vattnet. Jag har testat på både SUP bräde och klättring.

Löpningen har fungerat bra trots varma dagar. Jag har sprungit tidigt på morgonen innan det blivit alltför varmt. Det har bara blivit väldigt lite löpning. Visserligen ett medvetet val, för att satsa mer på cyklingen, men det som jag sprungit under hela juli sprang jag förra året vid samma tidpunkt på en vecka. Då tränade jag inför maraton, och det är klart att det påverkar.

Cyklingen har varit kul, det har blivit många pass. Inte kanske så långa som jag trodde att det skulle bli. Jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag tyckte att 1000 kilometer var ett lämpligt mål?! Jag vet redan nu, att det kommer jag aldrig att uppnå i sommar. Inte en chans. Jag har inte ens cyklat hälften ännu. Jag har knappt cyklat en fjärdedel. Totalt har det blivit 202 kilometer i juli, 232 av mitt cykelmål.

Jag vet inte ännu vad planen för augusti är. Det beror lite på vädret också. Jag saknar löpningen. Det är kul att cykla, men det är inte samma sak och samma känsla som att springa. Jag har några ställen på min lista som jag inte cyklat till ännu. Sattmark, Pargas Port och Nagu. Planen var att cykla dit, stanna för lunch eller kaffe och att vädret skulle vara fint. Efter tisdagens cykling i iskalla vindar till Kustö slottsruiner har jag börjat tveka. Vill jag cykla till Pargas Port om det är kallt? Hur länge är det ens öppet? Tills skolorna börjar igen, så typ två veckor då ännu. Eller längre, men sen är det säkert ännu kallare.

sammanfattning juli

Löpning: 47,8 km, 7 pass
Cykel: 202 km, 9 pass
Styrka: 4 pass
Yoga: 3 pass

Just nu är planen för augusti öppen. Jag saknar löpningen och skulle vilja springa mer. Jag saknar känslan av att känna mig snabb, känslan av att flyga fram. När kroppen samarbetar, där jag aldrig vill sluta springa. Samtidigt tycker jag också om att cykla, och vill kunna göra det så länge som det är varmt och fint väder. Springa kan jag göra när som helst, cykla kommer jag inte att göra i höst och absolut inte på vintern. Det känns snöpligt att lämna mitt cykelmål på hälft, men jag inser att det är ouppnåeligt. Även om jag skulle cykla varje dag och cykla långt, är jag så långt ifrån min målsättning… Hur tänkte jag egentligen?

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *