Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Vegetariska recept, eller recept överhuvudtaget, verkar gå hem här på bloggen. Åtminstone ifall jag ska tro på statistiken från Google. Ifall ni inte vill ha recept, är det här inlägget inget för dig, men tro mig. Det här vill du laga. Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor. Receptet är ursprungligen härifrån, men jag skriver ut det här också. Som vanligt har jag inte direkt följt receptet, utan mer använt det som en grund. För fyra rejäla portioner.

lasagne med halloumi och spenat

Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 paket färska lasagneplattor
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 tsk flytande honung
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk hackad färsk timjan eller 1 tsk torkad
4 dl vatten
200 g fryst bladspenat
2 halloumi (à 200 g)
1½ dl rostade pumpakärnor
1½ dl prästost
salt och peppar

Det var alltså originalreceptet, jag gjorde lite annorlunda 🙂

lasagne med halloumi och spenat

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och finhacka lök och vitlök. Jag hade två lökar och två klyftor vitlök, för mina var små. Jag hade också en morot som jag rev.

Fräs lök, vitlök (och morot) i olja utan att de tar färg. Tillsätt tomatpuré. Blanda om och stek i en minut eller så. Därefter hällde jag på lite rödvin. För att det är så jag gör tomatbaserade såser.

Tillsätt tomatkross, buljongtärning, timjan och vatten. Och honung, tydligen. Det glömde jag. Istället hade jag i en burk matlagningsgrädde och mindre vatten. Låt puttra i fem minuter.

Under tiden rostar du pumpakärnorna i en torr stekpanna. Akta så de inte bränns, det går fort.

Tillsätt frusen spenat i tomatsåsen och koka i ytterligare fem minuter. Jag hade en påse, 150 gram. Smaka av med salt och peppar. Jag hade inget salt eftersom halloumin är saltig.

Skär halloumin i tunna skivor.

Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnsform. Börja och sluta med tomatsås. Jag hade torkade lasagneplattor istället för färska. Strö över riven ost. Jag hade emmentaler och lite parmesan.

lasagne med halloumi och spenat

Enligt originalreceptet ska det gräddas i 20 minuter, men eftersom jag hade torkade lasagneplattor hade jag 35 minuter. Låt lasagnen stå en stund innan du skär i den.

lasagne med halloumi

Nästa gång jag lagar det här, för jo, det kommer att bli en nästa gång, ska jag ha liiite mer tomatsås och lite mindre pumpakärnor. Eller så ska jag helt enkelt följa receptet och mäta ingredienserna. Nu hällde jag bara pumpakärnor från påsen. Det kan tänkas att det blev mer än 1½ deciliter.

Testa gärna och berätta vad du tyckte!

0

4 tankar kring ”Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

    1. hopihopi Inläggsförfattare

      Jaa kul! Kryddstarkt med egen chili, där sa du nåt! Jag tror vi ännu har några chilin kvar från sommarens skörd, kanske jag också passar på att använda dem i helgen

      Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *