Det var ju den där utmaningen

För ett tag sedan skrev jag om utmaningen om att gå 100 000 steg på en dag. Jag har fått flera kommentarer både här och via Instagram från personer som antagit utmaningen och genomfört den. Vad har jag gjort? Tja, jag var på en sex kilometers promenad igår…

den där utmaningen

Jag har lite glömt bort hela grejen. Eller inte glömt bort, men jag har inte direkt gjort något åt saken. Istället har jag cyklat och sprungit. Just nu när jag inte gör det, har jag igen kommit ihåg stegutmaningnen. Att jag nog kanske behöver träna inför det.

Jag är främst orolig över tiden. Som mest tror jag att någon skrev att det tog dem 19 timmar att genomföra. Det är betydligt fler timmar än vad jag trodde att det skulle ta. Det är kanske en större utmaning än vad jag från början tänkt mig. Jag börjar inse att jag behöver en plan, en strategi och förberedelser.

Från början hade jag tänkt att jag skulle gå en varvsbana, för att alltid komma hem mellan varven. Äta och dricka hemma, gå på toa hemma, byta skor hemma och inte behöva släpa med mig en massa grejer. Sedan insåg jag att det kanske kommer att bli för tråkigt och för jobbigt mentalt. Att det kanske är bättre att gå från plats A till plats B. Men vart vill jag gå? Ifall det tar 19 timmar. Jag vill inte vara klar med utmaningen mitt i natten och vara någonstans mitt ute i ingenstans.

Dessutom tror jag att jag är tvungen att gå lite mer först. Konditionen är det inget fel på, men det är ändå en helt annan sak att gå 100 000 steg på en dag. Benen kommer att göra ont… Jag behöver vänja kroppen. Gå fast 30 000 steg på en dag och se hur benen känns efter det.

3

4 tankar kring ”Det var ju den där utmaningen

 1. Martina

  Ups, såg utmaningen men fast jag går jättemycket så kändes den inte lockande. Kan nog tänka mig att vandra i naturen fast en hel dag med bra sällskap och lite mat i ryggsäcken. Kolla sen efteråt hur många steg det blivit, känns mera lockande. Men lycka till om du tänker försöka!

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag tror nog att jag vill försöka i alla fall och så får vi se hur långt jag orkar 🙂 Fast i och för sig låter en dag i naturen inte så tokigt det heller

   Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Prova tror jag nog att jag gör, sen om jag fullföljer är en annan sak 🙂 Men sen igen är det ju nog irriterande ifall jag säg, går 60000 steg men inte fullföljer.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *