Mina tio bästa vardagsrätter

Tryter inspirationen till vad vi ska äta idag? I feel you. Det känns som vi alltid äter samma sak, om och om igen. Ibland får jag feeling och testar nya recept, vilka sedan brukar dyka upp här på bloggen. Och ibland blir det samma gamla vanliga. Dessa är mina go-to maträtter. Mina tio bästa vardagsrätter som tar halvtimmen att laga. Lasagne är gott, men det äter vi inte direkt på en tisdagskväll.

Mina tio bästa vardagsrätter

Spaghetti och köttfärs
Behöver knappast förklaras. Hur många gånger äter vi det här? Varannan vecka? Stek köttfärs, släng i hackad lök, vitlök och riven morot. På med tomatpuré, en slatt vin och två burkar tomatkross. Salta, peppra och har man färsk basilika och parmesan är det fest. Ät med valfri pasta.

Kyckling och ris
En annan standardrätt vi äter varannan vecka, eller kanske till och med varje vecka. Varannan vecka med gräddig sås och varannan med indisk tomatbaserad sås.

Mifuwok
Stek mifustrimlor i valfri smak, jag brukar ha paprika chili. Ta bort från stekpannan. Frysta wokgrönsaker i till näst, för orka alltid hacka saker. Kanske en burk ananas. Sås gör jag av ananasjuice, soja, lime, ingefära, chili och vitlök. Koka nudlar och blanda alltihop.

Laxpasta
Detta recept från Pirkka.

laxpasta med ärter och citron

Svamppasta
Detta egna recept.

Linssoppa
Stek (purjo)lök och vitlök på svag värme. Tomatpuré, två burkar tomatkross och vatten. Kanske en morot eller två. Röda, torkade linser och så får soppan puttra tills linserna och morötterna är färdigkokta. Salta, peppra och servera med en klick yoghurt.

Falafelbowl
Uncle ben’s microsris, stekt falafel och sen är det bara att tömma kylskåpet. Gurka, tomat, oliver, fetaost, såser.

tio bästa vardagsrätter

Blomkålscurry
Detta recept.

Tacos/wraps/pita
Lite samma som falafelbowl. Valfritt protein, oftast köttfärs eller halloumi. Töm kylskåpet, lägg allt i en tortilla och kalla det för middag.

Palak paneer
Jag har inte ännu heller hittat Paneer ost, men jag vet att Apetina har. Jag burkar göra med antingen halloumi eller mifu.

tio bästa vardagsrätter

Vilka är dina bästa vardagsrätter?

4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *