Kycklingsoppa med curry

Vad passar bättre att äta i det här ruskiga vädret än en värmande soppa? Kycklingsoppa måste ju vara den ultimata rätten när man känner sig frusen, vill ha något tröstande och gott hemlagat. Det här är inte spicy eller starkt, men har ändå mycket smak. Helt vanliga soppingredienser, inga konstigheter, utan något alla borde ha hemma. För åtminstone fyra.

kycklingsoppa med curry

Kycklingsoppa med curry

300 g kycklingstrimlor
1 purjo
2 morötter
1 broccoli
1½ dl ris
1-2 msk curry
½-1 tsk gurkmeja
1½ msk kycklingfond eller 1-2 buljongtärning
1½ liter vatten
2 dl grädde

Börja med att hacka alla ingredienser. Soppan går fort att göra och du vill inte stå och hacka en massa under tiden. Strimla purjon, hacka morötterna och stammen på broccolin. Bryt broccolibuketterna i mindre bitar.

Stek kycklingen i lite olja i en stor kastrull. Tillsätt curry och gurkmeja och rör runt en stund. Gurkmeja kan uteslutas, men jag tycker om en gul soppa.

Tillsätt purjo och blanda allt. När purjon mjuknat något häller du på vatten och kycklingfond och låter allt koka upp.

Tillsätt ris, morötter och broccolistammen. De borde ta ungefär lika länge att bli klara, 10-15 minuter.

När allt börjar verka klart häller du på grädde och lägger i broccolin och puttra i någon minut.

kycklingsoppa med curry

Smaka av och servera med ett gott bröd.

kycklingsoppa med curry

Ifall du vill ha en spicygare kycklingsoppa, testa thaisoppa med kyckling.

5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *