Vegetarisk wok

I linje med min målsättning för 2017 att äta mer vegetariskt och inte alltid välja köttalternativet, så har jag idag lagat vegetarisk wok. Jag var sugen på wok och hade redan av gammal vana tänkt laga som jag alltid gör, dvs med kyckling. Sedan kom jag på att wok måste väl vara en av de lättaste maträtterna att äta utan kött eftersom det till största delen består av grönsaker i alla fall. Jag valde att använda tofu istället för kycklingen och så gjorde jag som jag normalt brukar.

Du behöver för ca. 4 portioner:
2 st morötter
1 (röd)lök
broccoli
gröna bönor
kinakålnudlar
1 paket tofu
1 dl sweet chilisås
ca ½ dl soja
riven ingefära
cashewnötter

2017-01-25-17-45-44

Börja med att blanda marinaden till tofun i en skål. Blanda samman chilisåsen, sojan och riven ingefära. Jag använder mig av paste på burk och tog kanske 2 teskedar. Jag gillar ingefära så brukar ösa på rejält.

Skär tofun i kuber och blanda med marinaden.

2017-01-25-18-08-12

Skala morötterna och strimla dem. Jag brukar strimla remsor med potatisskalaren. Skiva löken i halvmånar, strimla kålen och bryt broccolin i mindre buketter.

Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet. Kanske något kortare tid eftersom de skall blandas med woken sedan.

Hetta upp lite olja i en stor stekpanna eller wokpanna ifall du har en sådan. Lägg i grönsakerna och fräs en stund. Jag vill att de fortfarande ska ha ett tuggmotstånd.

Häll i tofun med marinaden. Det bildar sedan såsen till woken. Låt nudlarna rinna av och blanda även i dem. Här gäller det att ha valt en tillräckligt stor stekpanna… Det hade inte jag 😉

Strö över cashewnötter och njut.

(Proffsbloggare som jag är kom jag ju förstås inte ihåg att fota den färdiga maträtten. Som tur blev det över till lunch och bilden är således tagen av lunchburken. Nå ja, det var gott i alla fall. Jag saknade inte kycklingen.)

2017-01-25-18-51-56

0

0 tankar kring ”Vegetarisk wok

  1. Pingback: Idioti | hopihopi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *