5 kilometer och sammanfattning

Eftersom jag sprang veckans lite tuffare pass på torsdagen, fick det idag bli ett lugnare löppass. Jag strävar efter att springa tre gånger i veckan och försöker jobba mig upp i kilometermängd igen. Inga hiskeliga mängder ännu, men gärna över 20 kilometer vill jag springa varje vecka. Jag hade sprungit veckans långpass på måndagen och det kombinerat med torsdagens pass på över sju kilometer, var jag redan uppe i över 17 kilometer. Jag visste alltså att jag inte behövde springa mycket mer för att komma upp i mina 20 kilometer.

Idag var det tur att jag inte behövde springa mer. Benen var som stolpar och det var segt och trögt att springa idag. Det är konstigt hur mycket dagsformen spelar in. På torsdagen när jag sprang mitt tuffare pass hade jag dagen innan gjort styrketräning för benen. Då var det på pigga ben som jag sprang och jag hade inga problem att öka tempot. Idag hade jag två vilodagar bakom mig och det kändes som om jag sprang i sirap. Orkade knappt lyfta fötterna och tempot var, tja, det gick inte direkt fort.

Idag var vädret i.o.f.s inte det bästa att springa i. Det var blött, det snöade och det var allmänt ruggigt. Jag hade genomblöta fötter direkt eftersom det första jag gjorde var att stiga rakt ner i en stor vattenpöl. Trots blöta fötter och sega ben, blev det över fem kilometer idag. Totalt landade veckomängden löpning på 23 kilometer och jag börjar så småningom vara i de trakter jag vill med mängden. Jag skulle gärna springa kring 30 kilometer i veckan och det ska inte vara omöjligt. Jag tänker mig att när mina långpass börjar bli längre, kommer mängden också automatiskt att öka.

I övrigt har veckans träning bestått av ett pass yoga och ett pass styrketräning med TRX. Jag är nöjd över att allt rullar på, att jag får till mina pass och att jag inte behöver kämpa för det.  Snart kan jag börja lägga till kvalitet i min träning och börja träna inför sommarens mål. Fast det målet är så skrämmande att jag inte vet om jag vågar skriva det på bloggen ännu 🙂

0

2 tankar kring ”5 kilometer och sammanfattning

  1. Maria

    Ja urk för vädret igår, jag sprang drygt 6 km och var blöt inpå bara skinnet efteråt!
    Nu MÅSTE du ju berätta om ditt nya mål! Nyfiken i en strut här 😉

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *