Sammanfattning januari

Vart tog januari vägen? Det är redan den 2a februari och det känns som om januari bara sa swosh. Eftersom jag fortfarande registrerar min träning, kan jag därför göra min första sammanfattning. Vi får se hur länge jag orkar hålla i det, men löpningen är i alla fall lätt att hålla koll på eftersom det synkas direkt med garmin. Jag är riktigt nöjd när jag kollar igenom statistiken för januari. Jag har tränat på bra, fått till min styrketräning, yogan och inte att förglömma löpningen.

Det blev totalt 71,9 kilometer löpning, men egentligen blev det lite mer. Snarare kanske 75 kilometer. Jag hade ju problem med pulsklockan då när det var väldigt kallt. Den ”laddade ur” mitt under passet och därför registrerade den inte hela löprundan. Det känns som en bra start på året och jag är nöjd över min progression. Passen har blivit längre och veckomängden större. Jag är igång nu efter december då jag mest satsade på yogan.

På tal om yogan förresten. Det blev fem (!!) yogapass i januari. Fem! Den här veckan har varit en lugnare vecka för min del och hittills har jag inte faktiskt sprungit alls. Det har varit bra och behövligt för mig att ha en vilovecka från löpningen. Jag längtar efter löpningen igen.

Styrketräningen har också flytit på bra under januari. Jag har tränat styrka en gång i veckan och främst gjort pass med mina TRX band. Varierande övningar, men mest fokus på benen. Det är där jag behöver stärka upp mig för att bli en bättre löpare. Det kommer jag att fortsätta jobba på under de kommande månaderna.

Nu känner jag mig pepp inför februari. Steppa upp träningen lite mer, framförallt göra upp en plan. Bestämma årets träningsmål och börja jobba mot det. Fortsätta springa och träna styrka och yoga om vartannat. Kanske börja lägga in intervaller i löpningen, mer långpass, längre pass… Februari, bring it!

 

0

2 tankar kring ”Sammanfattning januari

    1. hopihopi Inläggsförfattare

      24 kilometer är ju massor och betydligt fler än noll kilometer i alla fall 🙂 Det gäller alltid att se det positiva i det hela.

      Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *