Recept som jag delar med mig av på bloggen verkar vara populärt och är det dessutom vegetarisk blir det extra populärt. Mifu är fortfarande ett populärt sökord och er önskan är min lag. Här kommer därför ännu ett vegetariskt mifu recept, denna gång wok. Var så goda! Jag har använt mig av liknande bas som i detta recept, men istället för tofu blev det mifu den här gången.

Du behöver för ca. 4 portioner:

2 morötter
kinakål
1 paprika
1 burk ananas
1 paket mifu strimlor paprika chilismak (eller naturel)
vitlök
ingefära
soja
sweet chilisås
nudlar
salta nötter

(Jag är jättedålig på att ange mängd, men man kan ta enligt smak. Jag skriver vad jag tar och så kan ni avgöra om det är för mycket eller för lite. )

Börja med att steka mifun i lite olja i en stekpanna och lägg åt sidan

Stek strimlad kål, paprika och morot. Jag brukar hyvla moroten med en potatisskalare och jag tycker det fungerar fint. Det ser mycket ut i pannan, men volymen minskar rejält. Efter ett tag häller du i riven vitlök och ingefära. Jag hade tre vitlöksklyftor och kanske 2 cm ingefära.

När allt börjar verka klart häll tillbaka mifun och gör samtidigt såsen. Blanda ner ananasbitarna, sås och allt. Smaka av med soja, kanske en matsked och sweet chilisås. Typ en deciliter.

Samtidigt som du gör woken har du kokat upp nudlar i en skild kastrull. Jag hade tre rundlar. Blanda ner dem i woken och rör runt så att allt blandas.

Tadaa! Färdigt att ätas. Jag äter min med salta jordnötter, men sesamfrön fungerar också. Servera med mera  sweet chilisås om önskas.

recept på vegetarisk wok

 

 

0