Träningsplaner vecka 18

Ny vecka, nya tag tänkte jag skriva, men det är ju faktiskt redan tisdag… Bättre sent än aldrig att skriva ut mina träningsplaner för den här veckan. Den här veckan borde jag kunna träna som jag vill. Inget konstigt med jobbet, inga obehagliga sprutor att ta, inga speciella planer. Bara knalla på, springa, styrketräna och yoga. Förra veckan blev det 35 kilometer löpning, med långpasset på 17 kilometer. Jag siktar på ungefär samma mängder den här veckan, gärna lite längre långpass.

Planer vecka 18

Måndag: vila
Tisdag: styrketräning, check på den
Onsdag: löpning, ca 10 km
Torsdag: yoga
Fredag: löpning långpass, 18-20
Lördag: vila
Söndag: löpning, intervaller

Förra veckan fungerade det bra att springa ett distanspass på fredagen, vila lördag, och springa långt söndagen. Jag tänker göra likadant nu, bara att dagarna är annorlunda. Plus att jag har yoga på torsdagen mellan löppassen, men det räknar jag inte som träning. Det är korta pass och kan säkert bara hjälpa mig att mjuka upp stela muskler inför långpasset. Den här gången ska jag räkna ut min rutt bättre inför långpasset, så att jag inte är tvungen att springa en massa kringelikrokar för att komma upp i distans. Nu tänker jag också ha energi med mig på passet, antagligen dextrosol. Det brukar fungera med min mage.

Intervallerna har jag inte ännu bestämt vad det är. Jag jobbar på söndagen och kommer att springa först på kvällen efter jobbet. Jag bestämmer mig först då. Tidsmässigt borde det inte vara något problem, det är snarare hur trötta benen är. Kanske det bara blir korta snabba intervaller. Eller så är jag pigg och mentalt stark och vill springa tusningar. Eller något helt annat. planer vecka 18

 

0

2 tankar kring ”Träningsplaner vecka 18

 1. Löpar-Åsa

  Jag avundas dig dina distanser och dina planer. Jag har svårt att ha träningsplaner just nu, får allt som oftast omprioritera.

  Du är helt grym!

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   <3
   Inte är det alltid lätt för mig att hålla mig till min plan heller :) Jag kastar ofta om passen huller om buller. All träning är bra träning!

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *