Sammanfattning april

Igår gjorde jag mitt sista träningspass för april och det är dags att sammanfatta månaden som gått. April har varit en bra träningsmånad. Jag har ökat på mängden löpning, både längden på långpassen och mängden totalt per vecka. Jag har snittat över 30 kilometer varje vecka, förutom då när jag medvetet tog en vilovecka. En orsak till att mängden har ökat är för att jag äntligen bestämt mig för årets stora mål. Jag ska springa maraton i september igen och jag har insett att jag måste träna inför det.

sammanfattning april

Den 8 april sprang jag mina första intervaller på evigheter. Det blev 10 gånger 1 minut. Korta och snabba och ett första pass för att få upp tempot lite. Därefter har jag vågat mig på längre intervaller, både pyramidintervaller och norska intervaller. Jag kommer att fortsätta blanda min intervaller hejvilt. Både korta och snabba och längre och med långsammare tempo. Jag tänker mig att alla intervaller är bra, huvudsaken är att jag springer dem. Jag tycker ännu att det är kul att leka med farten, och ju längre in i maratonprogrammet jag kommer, desto mer kommer jag säkert att tröttna på intervaller.

Totalt blev mängden löpning i april 117,5 kilometer. En klar ökning från mars och det mesta jag sprungit totalt per månad på hela året. Kroppen håller och svarar bra på träningen. Jag har inte ont någonstans och jag orkar träna. Jag tror att mina medvetna viloveckor har något med saken att göra. Det är bara bra för mig att ta det lugnare ibland. Få längta till träningen och löpningen och låta kroppen återhämta sig.

Plus att jag tror att det faktum att jag hållit i yogan och styrketräningen under hela året också bidrar till en starkare kropp. När jag kollar i träningsdagboken ser jag att jag tränat både styrka och yoga varje vecka även under april. Fastän jag tar lugnare veckor, tummar jag inte på varken styrkan eller yogan. *klappar mig själv på axeln* Mina yogapass må vara korta, men det hjälper mig mot stelheten från löpningen. Det är skönt att strecka ut baksida lår och höftböjare.

Hur var din april i träningsväg?

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *