Löpstyrka

Jag har kommit tillbaka till min styrketräningsrutin igen. Det känns som om jag är back on track och det bara var den där ena veckan jag skippade styrkan… Det är glömt sedan länge och nu fokuserar jag framåt. Nu känns det dessutom som om jag har en klar plan med min styrketräning. Jag gör specifika övningar som är bra för löpning. Jag blandar inte hejvilt, utan jag är fokuserad. Nu är det löpstyrka som gäller. Stora, biffiga biceps kan jag få senare… (<- as if)

Löpstyrka för mig betyder baksida lår, utsida lår/höft och bålen. Jag tränar core. Det händer aldrig annars, för det är ju så tråkigt. De övningar jag gör nu är inte direkt de roligaste övningarna som finns, men det ger effekt. Det bränner och svider rejält och för det mesta gör jag utan vikter. Jag gör mycket med hjälp av mina TRX-band, men många övningar är bara på golvet utan redskap. Musslan är en favorit för utsida lår/höft. Jag är helt klart svagare i vänster höft än den högra, men det visste jag nog sedan tidigare. Baksida lår brukar jag träna genom att ligga på rygg, trä in fötterna genom öglorna på TRX banden och ”lyfta upp” och sedan dra in benen. Bara att lyfta upp benen är tungt, att ännu dra in dem… Nja. Inte riktigt där än 🙂

Bålen tränar jag genom olika plankövningar. Sidoplanka, rak planka, plankan med motsatt arm och ben i luften. Sidoplanka med ena benet i luften. Planka hit och planka dit. Tråkigt, men välbehövligt. Här tycker jag att yogan har hjälpt, för jag hittar kontakt med musklerna och jag är inte lika svag längre. Jag tror att jag ska testa core-videon igen och se om jag ser förbättringar. Senast jag gjorde den klarade jag inte av många repetitioner… Nu hoppas jag klara fler.

3

4 tankar kring ”Löpstyrka

    1. hopihopi Inläggsförfattare

      Jag ska kämpa för att göra den, för vill verkligen inte bli skadad. Jag har en del små skavanker som lätt kommer tillbaka när jag börjar springa mer och längre…

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *