Jag gillar indisk mat, jag gillar linser, indisk linsgryta måste väl därför vara extra gott? Även kallad för dhal. Perfekt vardagsmat. Snabb att laga, billig, men ändå med mycket smak. Inte stark som i mycket chili, men smakrik. Receptet är ursprungligen härifrån, men jag skriver ut det här också. Receptet ger fyra rejäla portioner.
Indisk linsgryta
Du behöver:
1 lök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
1 msk färsk ingefära
1 tsk koriander
½ tsk spiskummin
1 krm kanel
4 dl röda linser
400 ml kokosmjölk
400 ml tomatkross
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
salt
olja
yoghurt
lime
mango chutney
ris till servering
Skala lök, morötter och vitlök. Tärna lök och morötter och finhacka vitlöken.
Fräs lök, morötter och vitlök i lite olja i en kastrull. Rör ner riven ingefära, koriander, spiskummin och kanel. Jag hade även i lite gurkmeja, för det tycker jag att det ska vara i indisk mat. Plus att jag inte direkt följde måtten, utan hade i mer spiskummin.
Häll i linserna och rör om ordentligt. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, vatten och grönsaksbuljong. Låt det puttra på ungefär 25 minuter under lock. Jag tillsatte lite mer vatten mot slutet.
Smaka av med salt om det behövs.
Servera med kokt ris, yoghurt, lime och mango chutney.
Vill du ha fler indiska recept? Testa till exempel Palak paneer eller indisk kycklinggryta.
4
Men åh vad gott, det ska jag testa en dag för börjar få idétorka vad gäller mat 🙂
Det tycker jag absolut att du ska göra 🙂
Pingback: Indisk linsgryta recept - Träningsfeed
Pingback: Indisk linsgryta recept - Bloggfeed