Ska jag göra det till en vana igen att publicera recept och middagstips på torsdagar? Nu när det är höst och man kanske är sugen på att laga mat igen. Äta annat än grillmat och sallad. Veckans middagstips är stroganoff med svamp och mozzarella. Receptet är härifrån, men som vanligt har jag modifierat. För fyra rejäla portioner, men så kanske det går när man inte följer receptet.
Stroganoff med svamp och mozzarella
600 g ostronskivling
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
4 msk ketchup (osötad)
3 dl grädde
2 tsk dijonsenap
1 dl ajvar relish, mild
2 tsk rökt paprikapulver
2 tsk oregano
1-2 mozzarellaostar
persilja
salt, peppar
olja
ris
Riv ostronskivling i ca 2 cm breda remsor. Eller skiva helt vanliga champinjoner 🙂 Stek i olja tills svampen fått färg. Lägg åt sidan.
Skiva löken och stek tills även den fått lite färg. Tillsätt hackad vitlök i pannan och låt den bli mjuk. Lägg sedan i osötad ketchup och stek lite lätt i 30 sekunder. Här fungerar det säkert även med en mindre mängd tomatpuré.
Häll i grädde, senap (glömde), ajvar, paprikapulver och oregano. Jag hittade ingen ajvar i butiken, men jag köpte rostad röd paprika på burk istället. Jag hackade några paprikor och tillsatte dem i såsen. Låt puttra i 10 minuter.
Lägg tillbaka svampen, salta och peppra enligt smak. Späd eventuellt med lite vatten för önskad konsistens.
Toppa med mozzarella och persilja. Jag hade bara en mozzarella och ingen persilja.
Servera med ris.
Vad tror ni? Mer recept och middagstips? Vegetariskt?
4