Säsongssammanfattning 2015

Eftersom jag förra lördagen sprang säsongen sista lopp tänkte jag nu skriva en liten sammanfattning om de olika loppen jag sprungit. Jag är nöjd över säsongen, det blev pers i nästan varje lopp och jag har hållit mig relativt frisk och skadefri genom hela året. Så då kan man inte vara annat än nöjd.

Den 12e april sprang jag 10 km i Masku. Loppet sprangs i ösregn, men resulterade ändå i nytt personbästa för min del. Tiden skulle säkert ha kunnat vara ännu lite bättre, men på grund av regnet så hade jag strul med min nummerlapp och fick stanna och panikfästa den ett par gånger. Efter loppet blev jag förkyld.

I maj sprang jag och sambon Graceloppet. Loppet var en timme långt och sprangs uppe på däck på Viking Grace. Det var mera som ett jippo och en rolig grej. Stannade och fotade bland varven och hade mest skoj. Så när jag kollar på resultatet så vet jag ju att jag inte har hållit min normala fart, men det spelar ingen roll.

Featured image

Den 27e juni sprang jag halvmaraton i Åbo. Jag velade länge ifall jag skulle våga springa halvmaraton eller ifall jag skulle springa 10 km som jag gjort de två senaste åren. Valde till slut halvmaraton distansen och tur var väl det, för det blev pers igen. Denna gång en förbättring med nästan sju minuter. Vad jag minns från loppet var hur ont jag hade mot slutet och hur glad jag var över att äntligen få korsa mållinjen.

Featured image

Den 13e september sprang jag halvmaraton i Tallinn. Jag velade även här länge över distansen eftersom jag hade varit förkyld strax innan och jag kände mig inte i bästa form. Det blev rekord även denna gång, nu med en minut. Men rekord är alltid rekord!

Sista loppet för säsongen var 10 km i St:Karins. Nu var jag fyra sekunder från nytt PB på milen, så lite småsurt att avsluta säsongen så, men nu kan jag redan glädjas över tiden.

Featured image

Ingen medalj från Graceloppet

Inför nästa år så har jag inget specifikt lopp planerat. Det blir säkert till stor del att springa samma lopp som i år, men vet inte distansen ännu. Kanske kanske kanske jag skulle våga mig på ett helt maraton… *gulp*

0

6 tankar kring ”Säsongssammanfattning 2015

    1. hopihopi Inläggsförfattare

      Tanken på maraton har nog länge funnits, men vågar inte ta steget fullt ut ännu. Fast ifall träningen i vinter/vår går bra, så vem vet… Men som Sanna Nielsen sjöng ”vågar du så vågar jag” 🙂

      Svara
  1. Pingback: Årsresume 2015 | hopihopi

  2. Pingback: Säsongssammanfattning 2016 | hopihopi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *