Säsongssammanfattning 2016

Förra helgen var det Kaarina syysmaraton och det brukar alltid vara mitt sista lopp för året. I år deltog jag inte där, men jag vet att jag inte kommer att springa fler lopp under 2016. Därför passar jag på att sammanfatta säsongen nu redan, även om det är två månader kvar av 2016.

Den här säsongen har inte riktigt varit min bästa. Det blev inget maraton som jag planerade, det blev personsämsta i halvmaran och det blev bara två lopp. Båda loppen sprangs dessutom i högsommarvärme och min kropp fungerar inte optimalt i värme.

I fjol hade jag en mycket bättre säsong och jag hade hoppats att den här säsongen skulle ha varit lika bra, eller bättre. Jag hade förhoppningar om att springa under 55 minuter på milen, under två timmar på halvmaran och springa ett helt maraton. Nu blev det inget av det.

I början av maj sprang jag 10 km på Masku maraton. Det var varmt, det var svettigt och det var tungt. Jag var så slut när jag kom i mål, värmen påverkade mig helt klart. Jag märker inte ens att jag poserar med medaljen fel väg 🙂 Tiden blev bra med tanke på omständigheterna. Sprang i mål på 59:47. Jag hade hoppats på under 55 minuter, men i den hettan fanns inte en chans till det. Jag gick i uppförsbackar och tänkte bara på att ta mig i mål.

2016-05-07-14-05-52

I början av juli var det dags för Paavo Nurmi maraton. Det är fjärde året jag deltog där. Tanken var att jag skulle springa maraton, men p.g.a. olika orsaker blev det inget. Istället blev det halvmaraton. Även detta lopp sprangs i värmebölja, det 28 grader varmt. Om 10 km i Masku var jobbigt, var det här om möjligt ännu värre. Tyvärr var det inte bara jobbigt för mig, utan även för många andra löpare. Jag minns att många kollapsade av värmen, och ambulansen fick tillkallas flera gånger längs med banan. Jag sprang i mål på personsämsta 2:15:27, över 15 minuter från min målsättning.

20160702_142613

Sedan blev det inga fler lopp för min del. Jag brukar alltid (och med alltid menar jag de två senaste åren) springa halvmaraton i Tallinn på hösten och även 10 km i Kaarina. Tallinn blev det inte i år, eftersom vi nyligen hade varit där i andra ärenden och till Kaarina så kom jobbet emot.

Inför nästa säsong så hoppas jag att min lågpulsträning ger resultat. Jag skulle gärna ta nästa steg i löpningen. Jag vill fortfarande springa maraton och siktar på att göra det nästa år på Paavo Nurmi maraton. Jag skulle även gärna bli lite snabbare. Jag har ju blivit snabbare, men kanske inte i den takt som jag önskar.  Jag vill fortfarande springa milen under 55 minuter och halvmaran under två timmar.

Mot nya tag helt enkelt!

 

 

 

0

5 tankar kring ”Säsongssammanfattning 2016

    1. hopihopi Inläggsförfattare

      Älskar värme i övrigt, men att springa och framförallt maxa i värme, går inte. Min kropp bara lägger av och det finns ingen energi att ta av.

      Svara
  1. Pingback: Samma sak varje gång | hopihopi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *