Sammanfattning februari

Det är den första mars idag. Nu är det vår då enligt kalendern. Med minus femton grader ute känns det kanske inte riktigt som vår ännu, men vi går i alla fall mot ljusare tider. Det är  dags att sammanfatta februari, ur ett träningsperspektiv. Februari visade sig bli en riktigt bra träningsmånad, med bland annat över 100 kilometer löpning, långa långpass och snabbare tempo. Under februari fick jag tyvärr också återfall av löparmage. Jag hoppas att mitt testande av mjölkfria produkter ska hjälpa mot det.

När jag kollar på min träningsdagbok kan jag inte annat vara än nöjd. Jag har fått till styrketräningen varje vecka och jag gör min yoga. Tydligen alltid på samma dagar och samma pass, men jag gör i alla fall. Det är väl det som kallas för rutin. I mars ska jag försöka att variera mig mer med styrketräningen. Jag gillar mina TRX band så mycket, att jag visst gör alla mina styrketräningspass med dem. Under mars ska jag  satsa på att göra vartannat pass med TRX och vartannat med tyngre vikter. Gärna också lite längre pass, upp mot en timme. Det får bli mitt mål för styrketräningen i mars. Mer variation och längre pass.

Löpningen går bra för tillfället och jag vill fortsätta på liknande sätt. Ha ett lugnt och långt pass i veckan, ett lite hårdare och snabbare pass och det tredje passet enligt känsla och dagsform. Det har fungerat för mig i februari och jag har sprungit som bäst när jag gått på känsla. Under mars hoppas jag att öka på längden på långpassen ytterligare och börja närma mig 20 kilometer igen. Kanske jag får lust att springa intervaller igen, ifall vägarna blir bara och vårkänslorna kommer. För tillfället är jag i alla fall nöjd med att springa snabbare pass på känsla och inte springa strukturerade intervaller.

Hur var din träning i februari?

0

6 tankar kring ”Sammanfattning februari

 1. Maria

  Jag vågar inte ens skriva hur lite jag har sprungit i februari, men jag har ju skidat istället. Styrketräningen och yogan har jag hållit igång som vanligt 😊

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Åh, jag vill också skida, speciellt nu när vädret varit så fint. Fast äger inga skidor och tror inte att jag kan heller.

   Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Såå tråkigt att vara sjuk. Jag hoppas min goda form håller i sig länge till

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *